Faller en faller flera…

Göran KD

Strax efter elva i dag meddelade Göran Hägglund att han lämnar som partiledare för Kristdemokraterna. Han kommer att föreslå att partiet kallas till ett extra riksting i vår.

Göran Hägglund avvek från gängse regler när han några minuter före presskonferensen lät meddela sin avgång via Twitter. I det läget var presskonferensen onödig och besvikna journalister på plats dragna vid näsan. Poäng igen till sociala medier. Detta måste vara Sveriges första politiska avgång via Twitter.

Redan nu spekuleras kring Hägglunds efterträdare som kan bli antingen Acko Ankarberg eller Jakob Forssmed.

Snabbast att byta partiledare var moderaterna där Fredrik Reinfeldt lämnade sitt avskedsbesked redan på valnatten.

Starkt ifrågasatt är också Jan Björklund, Folkpartiet. Sjunkande partisympatier men inte minst hans agerande i SVT:s Aktuellt där han vägrade debattera med partikamraten Frida Johansson i partistyrelsen har ökat kritiken mot honom ytterligare. Jan Björklunds avhopp kan inte vara långt borta.