Bräknetrampen öppnar upp för alla

cykel 2

Styrgruppen för Bräknetrampen med Blekinge Cykelfestival tänker ständigt i nya banor. Med öppet sinne för förändring och förbättring.

Nästa års arrangemang den 16 maj är tänkt att bli en cykelfest som lockar även de med någon form av funktionsnedsättning. Ambitionen är att öka valmöjligheten så att varje startande, funktionsnedsättning eller inte, ska kunna delta på samma villkor.

– Vi kommer att samarbeta med Aron Andersson, föreläsare och inspiratör och inte minst ambassadör för Barncancerfonden. 10 kronor per betalande startande kommer att gå till Barncancerfonden, berättar arrangörerna som önskar att många ska cykla och samtidigt stödja Barncancerfonden.

Inför prisutdelningen kommer Aron att genomföra sin gripande och humoristiska föreläsning där han berättar hur han har vänt motgång till framgång och tagit revansch på livet.

Redan vid åtta års ålder drabbades han av cancer och i sviterna av sjukdomen hamnade han i rullstol. I dag är Aron elitidrottare och har flera Paralympics och många mästerskapsmedaljer i bl a friidrott på sin meritlista.

Han har genomfört Klassikern, han var först upp på Kebnekaise i rullstol och han har kört handcykel i Paris.

Då ska du veta att Aron redan vid fyllda 25 fått cancerbesked fyra gånger. Det är mot denna bakgrund du ska värdera hans aldrig sinande livslust. I Ekbacken den 16 maj berättar han hur han hittar kraften.

Vid Bräknetrampen 2015 kommer det att finnas en sträcka som är helt tillgänglig för ALLA, alltså även för dem med begränsad rörlighet. Besöksstationerna blir naturligtvis också tillgängliga för alla.

Aron kommer att cykla Bräknetrampen, vilken sträcka vet vi inte ännu.