Ronnebypartiet stannar i alliansen

Inriktningen skall vara fortsatt alliansstyre.

Det blev kvällens intressanta svar när Ronnebypartiet vid sitt medlemsmöte tog beslut om att förespråka ett fortsatt samarbete med Alliansen.

Även om Folkpartiet går till Socialdemokraterna, kommer S med stödpartier inte till mer än 24 mandat. 25 behövs för majoritet och det får Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna. Även under den förra mandatperioden hade SD vågmästarroll så i det fallet blir det ingen förändring.

Beslutet innebär att förhandlingar skall föras med Roger Fredriksson och de övriga inom Alliansen angående den politiska inriktningen. Integration, näringslivsbolag och utnyttjande av Ronnebyåns möjligheter är då viktiga delar.

En viktig anledning till ställningstagandet är att fyra år anses vara för lite för att vända den kommunala skutan, fastslår Ronnebypartiets medlemmar.

Därmed har det i kväll uppstått en högintressant politisk situation om Folkpartiet gör allvar av att välja vänsterblocket. I så fall har man försatt sig i samma situation som Miljöpartiet gjorde i Karlskrona där man valde s-sidan och blev utan inflytande.

2 svar på ”Ronnebypartiet stannar i alliansen

  1. Miljöpartiet gjorde en taktisk jättemiss i Karlskrona när man sålde skinnet innan björnen var skjuten och redan innan valet deklarerade att man inte kan tänka sig att fortsätta samarbeta med alliansen, TROTS goda erfarenheter. Därmed var det ju redan på valdagen klart för C o FP att valet stod mellan att ingå i ett S-styre, eller att vara i opposition, varpå S hade lätt att locka över dem o göra MP:s stöd onödigt. Tala om att avväpna sig själva! Där finns definitivt något för FP i Ronneby (och för alla andra) att lära sig.

  2. Väl refererat. Tack Bengt! Även om jag känner ett visst obehag inför SDs ökade inflytande så kommer jag att verka för att en av våra (Rp:s) starka frågor integrationen kommer att vinna allt mer positiv mark och kan ge positiva synergieffekter på hela kommunen. Ett näringslivsbolag underlättar företagsetableringar = ökade skatteintäkter. Öppningen av Ronneby ån så att större båtar kan komma vidare ger ökad turisttillströmning = ökade skatteintäkter.

Kommentarer är stängda.