Redaktör Sundén slutar på Sydöstran

Redaktören och medmänniskan Göran Sundén, platschef vid Sydöstrans platskontor i Ronneby, har för avsikt att avsluta sin journalistiska gärning. Han slutar den 31 oktober efter att ha träffat en nöjaktig ekonomisk uppgörelse med tidningens ledning.

Göran uppnår i år den aktningsvärda åldern av 62 år och tycker att det är dags att ta det lite lugnare. Han är smålänningen som har funnit sig väl till rätta i Blekinge och framför allt då i Ronneby dit han kom 1979. Det var BLT i Ronneby som då gällde, men 1986 tog han steget över till den mindre konkurrenten Sydöstran som han därefter varit trogen.

Hans efterträdare på posten som platschef blir hans tidigare kollega, Jens Svensson som nu har ett vikariat på BLT men som är på plats i Ronneby på Sydöstran från den 3 november. Jens har också ett förflutet på TV 4 och då vid redaktionen i Karlskrona som avvecklades tidigare i år.

Bilen

Naturligtvis har Göran under sina 35 år som journalist blivit en känd profil och lika säkert är att stadsbilden kommer att bli starkt förändrad efter den sista oktober. Jag tänker nämligen på hans röda Volvo. Naturligtvis kommer den att fortsätta att rulla på Ronnebys gator men den kommer naturligtvis inte lika ofta att synas felparkerad utanför stadshuset. Den dagliga rutinen med att kontrollera kommunens post fordrade bilåkning.