SPF Hällaryd/Åryd länsbäst i ”Hjärnkoll”

DSC03680

På bilden vinnande lag SPF Hällaryd/Åryd, Stig-Harald Persson, Inga Johnsson och Per Nyberg.

SPF Hällaryd/Åryd avgick med segern när distriktsmästerskapet i ”Hjärnkoll” avgjordes i Ronneby på fredagen. På andra plats kom Ronneby lag 1.

Hjärnkoll är en frågesport som genomförs i hela landet av Sveriges Pensionärsförbund (SPF). Hällaryd/Åryd representerar nu Blekinge i riksfinalen som genomförs den 11 – 12 november ombord på Cinderella, Viking Line.

I Blekinge deltog fem lag med tre medlemmar i varje. Först efter två utslagsfrågor kunde segraren mellan Hällaryd/Åryd och Ronneby lag 1 utses. Det var den sista utslagsfrågan – ”Hur många stater är medlemmar i FN?” -som fällde avgörandet. Svaret är 193 stater.

SPF Östra Blekinge och SPF Ronneby ställde upp med två lag vardera.