”Anonym forskare finns inte”

Nu reagerar även Blekingepartiets grundare, Sune Håkansson på den artikel varmed Sydöstran i lördags försökte skapa en politisk skandal. Jag kommenterar artikeln i blogginlägget nedan.

Sune Håkansson skriver i en insändare som han i helgen har tillställt Sydöstran:

ANONYM FORSKARE FINNS INTE

Ebba Blume, Sydöstran,  hänvisar i en artikel i sjukhusfrågan till en ”anonym forskare” vid BTH. Problemet är att en ”anonym forskare” inte finns. Första regeln, som lärs ut vid forskarutbildningen, är: Var aldrig anonym, i frågor där namnet har betydelse. Namnet visar inom vilken sektor, som forskaren är aktiv, om ”forskaren” verkligen är forskare, eller om det bara är en självpåtagen titel.

Den ”anonyme forskaren” menar att inlägget från de tre ekonomerna är lobbyism. Är inte det egna inlägget också lobbyism? Tillhör ”forskaren” själv Sverigedemokraterna eller Socialdemokraterna, de mest övertygade motståndarna till ett nytt sjukhus. Partitillhörigheten har förvisso betydelse.

Naturligtvis har den ”anonyme forskarens” ämnesområde betydelse. Gäller forskningen ekonomi eller språk?

Att Lars Svensson är medlem i Ronnebypartiet är ingen nyhet. I samband med Ronnebyskandalen 1995, med uppenbara oegentligheter i kommunens aktiebolag, söktes efter personer med kompetens. Personer med kompetens inom företagsledning saknades helt inom socialdemokraterna. Lars Svensson blev ordförande i Miljöteknik. Åke Uhlin blev opolitisk ordförande i ABRI.

Idag är Lars Svensson styrelseledamot i Miljöteknik. Protokollen visar att han fortfarande understundom påpekar när ledningen räknar alldeles galet.

Sjukhusfrågan

Idag gäller att Blekingepartiet är ensamt om att ha tagit ställning för ett sjukhus, placerat mitt i Blekinge. Vänsterpartiet verkar vara nära. Miljöpartiet är på väg till samma slutsats.

Inom Centern, Moderaterna och Folkpartiet vill man utreda mer. Därtill uttalar partiets företrädare från Ronneby kommun att de har Blekingepartiets uppfattning. I Karlskrona, stundom också i Karlshamn, har partiföreträdarna en annan uppfattning. Valsystemet medför att en röst på ronnebykandidaten i slutändan medför att en karlskronit blir vald.

Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna är eniga. Fortsätt med att lappa och laga i Karlskrona och Karlshamn. Inte ens partiernas företrädare i Ronneby vill se ett nytt sjukhus där.”

Sune Håkansson, Blekingepartiet

Ett svar på ””Anonym forskare finns inte”

  1. Det är inte rätt att en röst på en ronnebymoderat innebär att en karlskronit blir vald. Moderaterna har en särskild valkrets i Ronneby och en särskild lista till landstinget och den innehåller enbart personer från Ronneby. Vi har två starka mandat i fullmäktige 2010-14 och vill gärna ha ett till. En röst på den listan, gärna med kryss, innebär en röst för kandidaterna på just den listan. Även väljare från länets andra kommuner kan rösta på oss. Valsedlar fixar vi om man hör av sig.

Kommentarer är stängda.