Tre nya partier i landstingsvalet

Höstens landstingsval kan bli en riktig rysare och ett ovanligt spännande val. Nu står det klart att tre nya partier återfinns i det val som brukar betecknas som det glömda valet, nämligen landstingsvalet i Blekinge. Även Solpartiet i Sölvesborg gör nu sin röst hörd och anser att det räcker med ett sjukhus i Blekinge.

Ingen tycks tidigare ha brytt sig om vem eller vilka som styr sjukvården i Blekinge. Det har i sin tur medverkat till att majoriteten, s, v och mp har kunnat handskas med verksamheten hur som helst. Inte minst har man vid flera tillfällen totalt struntat i anmärkningar från revisorer som bl.a. har nekat den politiska ledningen ansvarsfrihet.

Det är antalet sjukhus i Blekinge som har fått fart på debatten och inte minst frågan om det ska byggas ett nytt centralt placerat sjukhus eller lappa och laga för en obekant summa pengar som majoriteten har föreslagit.

I går blev det klart att även nybildade Solpartiet för Sölvesborg och Lister har beslutat att ställa upp i landstingsvalet. Så här skriver partiet på sin hemsida:

SOLPARTIET SÖLVESBORG OCH LISTER STÄLLER UPP I LANDSTINGSVALET FÖR ÖKAD TRYGGHET!

Sol-partiet

”Alla som förstått att vi ska orientera oss västerut, närmare till bättre vård i Kristianstad, samverkan med Bromölla och på sikt en del av Region Skåne – alla vi har hittills inte haft något att rösta på i landstingsvalet. Men nu får alla nytänkare i kommunvalet ett alternativ även i landstingsvalet.

 Blekinge behöver två sjukhus: Karlskrona och Kristianstad!

Sölvesborg ingår tillsammans med Olofström i en valkrets i landstingsvalet. Solpartiet ställer inte upp i Olofström. Vi har fått rådet av våra sympatisörer däruppe att det inte är lönt. Olofström har lång väg kvar till nytänkande och behöver betänketid till nästa val 2018. Vi respekterar förstås detta. Men de olofströmare som insett att vägen mot en tryggare framtid går västerut, kan själva skriva Sol-partiet på en blank valsedel.”

Sol-partiet vänder sig till de som vill ha Kristianstads Centralsjukhus som sitt sjukhus för att slippa långa tidsödande vägen till östra sidan av Blekinge. Partiet ska också verka för att Sölvesborg ska tillhöra Region Skåne, vilket jag har kommenterat redan tidigare.

Förstanamn på Solpartiets landstingslista är välkände sjöräddaren Anders Jönsson som har stor erfarenhet och besitter stor kunskap inom det område han nu kandiderar till.

Höstens landstingsval blir riktigt spännande. Räkna även med stort intresse från en allt större grupp nämligen seniorerna som laddar för fullt inför landstingsvalet. Härligt!

Förutom Solpartiet är det Blekingepartiet och Karlskronapartiet som ställer upp i årets landstingsval. Blekingepartiet vill bygga ett nytt sjukhus centralt placerat i Blekinge.