Falska 70-åringar i Rapportsändning

Dagens 70-åringar är friskare och mer aktiva än för 30 år sedan.

Den positiva nyheten presenterade SVT:s Rapport i söndags kväll. Man hänvisade till en rapport från Ingmar Skoog, professor och äldreforskare som sa:

 – Idag vill pensionärer förverkliga sig själva och hinna med det man inte gjorde då man arbetade. Det är en helt ny grupp av äldre som håller på med saker som vi tidigare förknippat med ungdom. Men man har samma musiksmak.

Det visades filmklipp på 70-åringar. Trodde vi som tittade. I dag vet vi att det var falska 70-åringar.

I Ronneby går det nu två mycket kända profiler och känner sig djupt kränkta. De visades några sekunder i filmklippet om pigga 70-åringar och det räckte för att kompisar nu häcklar dem för inslaget.

DSC02614Bo Johansson

Det handlar om Håkan Palmqvist, känd krögare och det handlar om Bosse Johansson, känd kulturpersonlighet. Ingen av dem är i närheten av 70-årsstrecket.

– Dessutom var det tre år gamla filmbilder, fnyser Håkan och då var jag bevisligen ytterligare tre år yngre.

Bilderna togs i publikhavet på Stockholms Jazz Festival  2011. De två Ronnebyprofilerna var i närbild några sekunder. Men det räckte för att de två nu ska tvingas berätta om pensionspengar och dylikt och varför de fortfarande jobbar aktivt.

– Vi är pigga för vår ålder och pensionen är mager så det gäller att kämpa, myser Håkan när han serverar lunchgäster snabbare än en 30-åring.