Vad vill Ronnebys socialdemokrater?

images

Jag måste få det ur mig. Men hur? Jag förstår inte. Är jag ensam om detta bryderi? Det borde inte vara så.

Jag förstår inte hur socialdemokraterna i Ronneby ska kunna genomföra en valrörelse värd namnet. Naturligtvis tänker jag på trovärdigheten. I dag är den noll. Sjukhusfrågan är nämligen hur sjuk som helst. I varje fall sedd med icke socialdemokratiska ögon.  I detta fall hjälper inga ambulanser.

Det är den insändare som publicerades i Sydöstran den 10 juni som har fått mig att fundera på tingens tillstånd i Ronneby socialdemokratiska förening.  I den föreningens namn skrev någon eller några följande:

” För Socialdemokraterna i Ronneby är ett sjukhus i Blekinge det självklara alternativ som ger länet den mest kostnadseffektiva sjukvården. Det är också det alternativ som långsiktigt säkerställer att vi får behålla en kvalificerad sjukhusvård i länet och det alternativ som bäst ger möjlighet till en mängd positiva spiraler i länet.”

Dessutom slår man i insändaren fast:

” Vi är också övertygade om att detta alternativ långsiktigt är det billigaste och det alternativ som därmed ger de bästa möjligheterna till vidgade satsningar inom primärvården”.

”Hela Blekinges framtid är så beroende av sjukhusfrågans hantering att vi inte får ta beslut i denna fråga utan att noga ha tänkt igenom de långsiktiga konsekvenserna”.

Så långt insändaren den 10 juni. Sex dagar senare viner partipiskan när fyra socialdemokrater från Ronneby ska rösta i landstingsfullmäktige i just sjukhusfrågan.

S i Ronneby har fyra mandat i landstingsfullmäktige: Jeanette Andréasson-Sjödin, Teo Zickbauer, Agneta Wildros och Lennart Hägglöf. Röstade då dessa i den anda som insändaren gett uttryck för? Naturligtvis inte! Partidistriktet hade redan innan insändaren publicerades gjort klart för Ronneby vad som skulle gälla.

Det är i det läget som orden i insändaren blir obegripliga och snudd på bedrägliga. Socialdemokraterna i Ronneby vill, men får inte. Detta till trots försöker man slå i väljarna att man har något att säga till om i sjukhusfrågan. Trovärdigheten är noll!

Flera frågor inställer sig. Vilka och hur många s-medlemmar i Ronneby står bakom det som sägs i insändaren?

När nu Teo Zickbauer, Agneta Wildros och Lennart Hägglöf vill bli återvalda i höstens val tilll landstinget och JanAnders Palmqvist ny på listan är naturligtvis en röst på dessa en bortslängd röst. Det hjälper inte att man har petat bort Jeanette Andréasson-Sjödin. I hennes fall var det inte partidistriktet som gav s-föreningen i Ronneby bannor, där ingrep t.o.m. socialdemokratiska partiledningen och kallade henne till den innersta kretsen kring Löfvén i det fortsatta valarbetet.