Succé för midsommartradition på Karön

IMG_0537

IMG_0538

Solen sken och karöbåten höll. Naturligtvis innebar det publiksuccé när Karön åter öppnades för traditionellt midsommarfirande.

Två båtar sattes in för att 500 sommarglada skulle få chansen att ännu en gång få uppleva sommarfesten på gräsplanen nedanför restaurangen.

Naturligtvis var det också knökafullt i restaurangen vilket måste ses som ett bevis på att även dagens generation trivs med sin älskade pärla i Ronneby skärgård.

IMG_0536

Det var sannolikt inte enbart gratis glass till barnen som lockade. Kanske var det också underhållarna Lena Pålsson, Marcus Schönbeck och Lena Israelsson som såg till att eftermiddagen på ön blev precis så lyckad som man längtat efter.

Fotograf och midsommarspejare för Bengtbloggen: Micke Berglund.

Klicka i bilden för storlek större

PS Pehr Andersson som nu driver Karön jublar i dag när han sammanfattar gårdagens midsommarfirande. Han har kontrollräknat och funnit att han med två båtar fraktade över 700 personer. Dessutom tillkom lika många som anlände med egna båtar. Pehr räknar med att ca. 1500 personer firade runt midsommarstången på Ronnebys ”Pärla” – Karön. Härligt! Ordningen är därmed återställd.