Rekord i föranmälda till Bräknetrampen

Försommarvärmen är äntligen här och det tackar arrangörerna av Bräknetrampen i morgon för extra mycket. Högtrycket fick fart på föranmälningarna och det betyder att 685 hade anmält sig fram till i går kväll när den slussen stängde.

Vid samma tidpunkt i fjol hade 613 föranmälda anmält sig och nu kan det ökade antalet innebära att ett nytt deltagarrekord är på gång. Det kan också betyda att många fler vågat anmäla sig i förväg när de sett hur vädret ska bli.

DSC03281

Svårt att säga hur det blir, men många nyheter och det varma och vackra vädret lockar naturligtvis. Det går även att anmäla sig i morgon så det är inga problem.

Flest föranmälda har Kusttrampen med sina 23 km lockat tätt följd av Kulturtrampen som är 32 km.

I år lockar arrangörerna även med en sträcka för Mountainbike som är ca 20 km.

DSC03276

I kväll var det full fart med förberedelser  i Ekbacken där såväl start som mål äger rum. Första start är 08.30 och sista start 11.30.

Från 12.30, i väntan på målgång, bjuds det på underhållning och information från årets många utställare. Politiska partier finns också på plats så passa på för att få en sista information inför EU-valet.

”Jämjö Grållers” är på gång i Hobytrakten och har lovat dyka upp under förmiddagen. Det handlar om traktorer i Veteranklassen. Naturligtvis är också ”Önskeambulansen” på plats.

173223

Även om du inte tänker cykla är du välkommen till Ekbacken under hela lördagen.

Sista målgång är kl. 15.00 och den stora prisutdelningen är kl., 16.00.

DSC_0208

I morgon är det också premiär för ”Bräknecykeln”. Team Sportia har sponsrat med ett antal cyklar som i sommar ska kunna hyras av turister som  vill uppleva cykelleden i Bräkneåns dalgång.

Välkommen till en härlig och underhållande dag i Ekbacken, Bräkne-Hoby. Mat och fika finns under hela dagen.