Jakt-VIGGEN har lyft för Ronneby

DSC03260

Äntligen är Blekinges förnämsta landmärke på plats. Ett av Sveriges vackraste flygplan genom tiderna – JA 37 Viggen – står nu tryggt på pelaren i Sörbydal.

Det krävdes åtta år och en politisk maktförändring – 2010 – för att förverkliga idén som visar att Ronneby och F 17 utgör en tredjedel av Sveriges flygvapen.

Viggen har redan i dag lockat människor i stort antal och är naturligtvis det mest fotograferade objektet i länet.

DSC03267

Det blev precis så bra och stilfullt som  tidigare flottiljchefen Boo- Walter Eriksson har önskat. Viggen lyfter mot söder och den Östersjö som ständigt måste bevakas. Står du under flygplanskroppen ser det ut som om det är en riktig start på gång. Kanske väl lågt, men du kan väl använda fantasin…

Den gamla eken och Viggen är det perfekta objektet som symboler för Blekinge. I varje fall för oss i Ronneby.

När jag i dag på förmiddagen betraktar Viggen ur alla tänkbara vinklar kan jag inte undvika tanken att något unikt är på väg att ske – Jantelagen är på god väg att utplånas. I Blekinge har det tidigare varit tabu att framhålla det positiva, det viktiga vardagslivet.

DSC03271

Låt oss vara stolta över en viktig arbetsplats, en försvarets plattform. Det fanns en tro, för bara veckor sedan, när vi fortfarande såg gränser suddas ut och trodde på ett fredligt Europa. Nu vet vi sanningen.

Viggen i Sörbydal är en symbol för så mycket.

OBS! Glöm inte klicka för större bild.

 

 

 

Ett svar på ”Jakt-VIGGEN har lyft för Ronneby

  1. Magnifikt plan som förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Något att vara stolta över!

Kommentarer är stängda.