Många inlägg om Palmqvists trevlighet

Något positivt håller på att hända med Ronneby. T.o.m. Jan Anders Palmqvist, känd socialdemokrat i Ronneby har blivit nästan trevlig. 

Påståendet fälldes av partihopparen Tomas Lundberg vid fullmäktiges sammanträde i torsdags kväll.

Jag uppmärksammade det ovanligt vänliga sammanträdet (se blogg nedan) och genast kom det kommentarer på Facebook efter mitt inlägg där.

Först ut var Bo Arnesjö, känd moderat med förflutet i landstingets fullmäktige som skrev:

– Nu är det frågan om samhörighet bland oss Ronnebybor och slut på allt politiskt käbbel. Vi har något viktigt att kämpa för i Roland Anderssonsk anda!

Peter Lindström, Ronnebypartiet svarade:

– Bra talat Bo. Efter Rolands tid började allting gå utför och att som JAPpen uttrycker sig med ”Ronnebys tillväxttakt är för hög” bevisar ju bara hur illa han själv, som en skutas kapten, nästan styrt Ronneby i kvav.

– S har ju fått en ny galjonsfigur i form av Malin Norfall. En uppkomling som går ut, efter några år i kommunen, och tror sig bli nästa kommunalråd. Detta har hon själv uttryckt som jag fått refererat till mig. Hur kan en person som bott i en kommun några få år bli ett bra kommunalråd? Inte alls skulle jag tro (om hon inte i sann S-nepotismanda blir styrd ”uppifrån” eller från ”sidan”).

– I kommunpolitiken duger det inte med en massa överhöghetskontrollerade floskler. Man måste väl känna till den grund man står på innan man kan förändra och utveckla det som skall vila på denna grund. Det gör man inte efter 2-3 år i en kommun.

– När Roland Andersson manövrerades bort från S i R-by började också R-by tappa den utveckling som Roland så förtjänstfullt bidrog till. Oavsett hur Ni röstar i riksdagsvalet hoppas jag att Ronnebyborna tar sitt förnuft tillfånga och låter Alliansen få ytterligare 4 år på sig att fortsätta den positiva utveckling som skett de senaste knappa 3½ åren i vår älskade kommun.

– Ronneby har utvecklats mer under Alliansen M, C, Fp, Rp och Kd än vad kommunen har gjort under alla de år då JAPpen satt och ville ha egen kontroll över allt som rörde sig i kommunen. Och så gick det som det gick – REGRESSION.

– Malin tror nog att det räcker med att åka snålskjuts på Lövén för att bli kommunalråd i Ronneby kommun. Låt oss innerligt väl hoppas att så inte blir fallet. Jag har inte känt mig så här positiv sedan Roland Anderssons tid (som fick hit högskolan som jag gått på och som JAPpen, med sin avhoppade gymnasieutbildning i botten, verkade vara helt emot, ja eller åtminstone inte hade något intresse av att vilja satsa på.

– Mycket av det som Ronnebyalliansen byggt upp riskerar att raseras vid en S-vinst i Ronneby. Eftersom det för närvarande går framåt för Ronneby så måste ju JAPpen tycka att det går för fort, och vad kan han annat säga. För att i gammal kommunalpolitisk anda uttrycka sig positivt om saker som ”motståndarna” uppnått är nog inte hans grej. Hur kan man förresten vara ”motståndare” då vi kämpar tillsammans för den egna kommunens framgångar. MÅTTE VI FÅ BEHÅLLA RONNEBYALLIANSEN efter september i år.  Ronneby – Hjärtat i Sveriges Trädgård.

På detta kontrar Bo Arnesjö:

– Men nu har väl JAP ändrat sig?

Peter Lindström:

–  Jag är inte så insatt i dagens JAP, utan dömer honom på gamla ”meriter” och ber därför om ursäkt om jag varit för hård.