Idén nytt sjukhus har stärkts

Så länge det rådde tveksamhet kring Petronella Peterssons framtida politiska engagemang i landstinget hade Sune Håkansson i Blekingepartiet gärna sett henne på en framskjuten plats i sitt nystartade parti.

När nu Petronella har bestämt sig för att kandidera för Centerpartiet (se mitt blogginlägg längre ner) ja, då säger gentlemannen Sune Håkansson så här:

– Det är glädjande att Petronella kandiderar. Därmed ökar chanserna för att vi får ETT sjukhus, rimligen mitt i Blekinge.

Om jag bortser från icke oväntad lokal politisk hysteri i Karlskrona, där kommunpolitiker nu försöker ta över landstingsfrågorna (!) då har onekligen idén om ett nytt sjukhus fått ett allt starkare marknadsvärde. Det gäller nu att de krafter som ser logiskt och framsynt på sjukhusfrågan kan visa upp ett samarbete som gagnar hela länets befolkning. Jag vill tro att den möjligheten finns hos många politiker. Det gäller dock att överge invanda politiska mönster och se framtiden för Blekinge ur ett nytt perspektiv.

Blekingepartiet fortsätter att fylla sin varvade landstingslista med namn. Klara hittills är:

Sune Håkansson, Johannishus, Monia Svensson, Saxemara, Lars Andreasson, Ronneby, Ros-Marie Ronnehed, Ronneby, Per Gunnar Johansson, Hallabro och Per Ericsson, Skönevik.