Stort centerstöd för Petronella

petronella

Förtroendet för Petronella Petersson är stort inom centerpartiets kretsar i västra Blekinge. Hon toppar landstingslistan för Karlshamnskretsen och hon intar andraplatsen i Listerkretsen.

Därmed kan Sune Håkansson i nybildade Blekingepartiet sluta drömma om att kunna värva denna toppkandidat. Det var när Petronella för kort tid sedan lämnade som gruppledare och också sin ordinarie plats i landstingsstyrelsen som dessa förhoppningar föddes.

Kretsen i Karlshamn toppar nu med Petronella Petersson därefter följer Malin Åman och Ola Persson på den kommande valsedeln.

Listerkretsen toppar med Malin Åman, Petronella Petersson och med Jesper Bengtsson, Sölvesborg på tredje plats.

Naturligtvis måste det nu i centerkretsar höras många djupa suckar av lättnad när Petronella ställer sin kunskap och kraft till partiets förfogande. Hon har rutin och är den som starkast förknippas med Centerpartiet, i varje fall på landstingssidan.

Hon är ung, fyller 42 i år och har mycket ogjort. Dessutom är hon en förbaskat rak och ärlig politiker, vilket det råder brist på i många partier i dag.

Petronella är fast övertygad om att Blekinge behöver ett nytt sjukhus centralt i Blekinge medan hennes partivänner först vill ha fler siffror på bordet innan man kan ta ställning. Detta till trots har t.ex. Kenneth Michaelsson i Ronneby sagt att han och centern vill ha ett nytt sjukhus i Bräkne-Hoby, men med brasklappen att först få fler siffror. Motsägelsefullt. Ja, visst.

Centerpartiet är att gratulera till sitt goda omdöme att toppa med Petronella i västra Blekinge. Ett viktigt val för hela sjukhusfrågan. Eftersom jag tillhör gruppen som arbetar för ett nytt sjukhus, centralt placerat, är jag också givetvis nöjd.