Seniorer i Ronneby får mer inflytande

Det hårt kritiserade reglementet i Kommunala Pensionärsrådet ( KPR) i Ronneby kommer att förnyas och förbättras, men först 2015.

Detta framkom vid ett sammanträde på torsdagen med länets fyra pensionärsorganisationer som träffade kommunstyrelsens ordförande, Roger Fredriksson, moderat för att diskutera krav på förändringar.

Seniorerna har klagat på att det brister i kommunikationen med kommunen. KPR har påtalat att rådet ska vara ett organ för samråd och ömsesidig information mellan pensionärernas organisationer och kommunen. Dessutom ska man fungera som remissorgan i frågor som rör pensionärerna.

Seniorer

Detta har inte fungerat, men på denna punkt lovade Roger Fredriksson bot och bättring. Han lovade också att det ska införas ett arbetsutskott som får till uppgift att bereda frågor.

Däremot ville han i dagsläget inte lova någon förändring av nu gällande reglemente.

Men hade Roger Fredriksson  varit uppdaterad av Äldrenämnden  hade han vetat att den nämnden redan vid sitt sammanträde den 29 januari i år lovade att ett nytt reglemente ska tas fram 2015. Vid det tillfället utlovades också att vice ordförande i KPR ska väljas från pensionärsorganisationerna.

Däremot ser det ut att bli svårare att lösa den ekonomiska ersättningen till pensionärsorganisationernas representanter. I dag är det endast förtroendevalda politiker som uppbär ersättning för sammanträde och bilersättning.

Seniorerna anser att man utför ett uppdrag åt kommunen och därmed bör samma ersättning gälla för deras medlemmar.