Bräknetrampen testar Mountainbike

Bräknetrampen med Blekinge Cykelfestival tar nya grepp – förnyar och förbättrar. Flera av sträckorna får nya besöksmål, men stora nyheten är att man i år lockar med ännu en ny motionsklass, nämligen Mountainbike.

DSC03172

Det är Olle Sund, ny i styrgruppen, som vill testa denna gren som man hoppas ska locka ytterligare deltagare till cykelfesten i Bräkne-Hoby den 17 maj.

Olle är bosatt i Bräkne-Hoby men kommer närmast från Kina där han tjänstgjort ett antal år. Det var där han blev intresserad av Mountainbike. Nu har han tre års erfarenhet av denna cykeltyp.

– Det var ett utmärkt val för att uppleva glesbygden och naturen i Kina, berättar Olle som vill starta en förening för Mountainbike i Bräkne-Hoby.

Årets premiärbana blir 20 – 25 km. med start och mål i Hoby Ekbacke som alla andra klasser. (Se kartbilden som blir läsbar om du klickar i bilden.) Det förekommer asfalt men huvudsakligen blir det skogsvägar och stigar som kommer att locka deltagarna på denna nya sträckning.

Mountainbike

Samtliga sträckor, ”Kusttrampen”, ”Ådalstrampen”, Kulturtrampen” och ”Familjetrampen” har förnyats med delvis nya sträckningar och med nya intressanta besöksmål med aktiviteter. Elittrampen följer invanda sträckningen med 60, 90 eller 120 km.

Nytt är också att Bräknetrampens styrgrupp tagit beslut att av startavgifterna skänka 10 kronor per betalande deltagare till ”Önskeambulansen”.

I fjol deltog 1042 cyklister, naturligtvis rekord, och nu räknar arrangörerna med att putsa detta rekord ytterligare. Hittills har 40 anmält sitt intresse.

Många som deltog i den populära cykelturistveckan i fjol somras älskade vad de fick uppleva här i Blekinge och sa spontant att de skulle återkomma till årets Bräknetramp för att njuta ytterligare av den vackra naturen.