Politiska val i Ronneby

Politiska valvinden har hittills mest handlat om avhoppade och påhoppade moderater i Karlskrona. I det fallet har det som bekant lett fram till att ett nytt parti har bildats, nämligen Karlskronapartiet med Nicklas Platow som partiledare.

Sjukhusdebatten har nu stadig valvind med saknat, sakligt underlag för beslut. Detta har lett fram till ett nytt landstingsparti – Blekingepartiet med Sune Håkansson som partiledare och nummer ett på valsedeln.

Jag har tidigare berättat att Monia Svensson, avhoppad centerpartist i Ronneby, kommer att besätta andraplatsen. Monia Svensson är numera knuten till Ronnebypartiet.

Lars Andreasson

Nu är det också klart att det blir Lars Andreasson, Ronneby på tredje plats. Lars Andreasson är sedan mars 2011 Ronnebypartist. Han övergav då Moderaterna efter att ha placerats längre ner på valsedeln än vad han kunde acceptera. Enligt Lars Andreasson bytte han parti efter att ha blivit petad som 2:e vice ordförande i kommunala bolaget ABRI.

Lars Andreasson är företagsledare och s.k. styrelseproffs.

Byter parti gör nu också kände företagaren Johan Sandberg som  lämnar Folkpartiet för Moderaterna. Han uppges ha tröttnat efter att ha nominerats på en allt för låg plats i kommunvalet. Sandberg är i dag chef för CEFUR – Ronneby kommuns center för forskning och utveckling.

Johan Sandberg

Hans politiska uppdrag är 1:e vice ordförande i kommunala bolaget Miljöteknik. Dessutom är han ersättare i kommunstyrelsen och fullmäktige.

Johan Sanberg är företagsledare och har ett förflutet inom IT och Telecombranschen.