Ny programserie i Blekingenytt?

Riv 2

I dag inledde SVT Blekingenytt en satsning (?) som ingen annan tv-kanal har kommit i närheten av. Först när jag såg vad som pågick i livesändningen var min tanke att nu har programpunkten ”Arga snickaren” fått en uppföljare.

Så var det inte. Istället kunde man, om man stod ut så länge som 30 minuter, ta del av en husrivning i Ronneby. Det var det s.k. PRO-huset i Ronneby som hade börjat rivas. Grävskopan som onekligen spelade något av en huvudroll knaprade i sig huset sakta men säkert och man kunde följa hur brädor sorterades för sig och annat material i andra behållare.

Under tiden rivningen pågick fick tittaren veta att visst byggmaterial ska återanvändas i andra kommunala fastigheter.

Nu inställer sig en fråga – varifrån kommer nästa sändning i denna serie att ske.? Blir det Ronneby igen eller Karlshamn, Karlskrona, Olofström eller rent av i Sölvesborg? Spänningen stiger.

Nu genomfördes denna ”provsändning” enbart via webben, men ökar tittarsiffrorna vid nästa rivningstillfälle kan det säkert bli aktuellt att utnyttja det marksända nätet.

Riv 1

Det är inte enbart sociala medier som tar oss till nya mediala höjder när det gäller att utnyttja teknikens landvinningar.  Inte ens i Grönköping har kreativa redaktörer lyckats kläcka  en idé av detta slag.