Öjerskog åkte med olycksbåten

DSCF2068Peter Öjerskog, p-mätarnas motståndare i Karlskrona, är numera bosatt i Thailand. Då och då skickar han små meddelanden. I dag var en sådan dag.

På BLT/Sydöstran har man låst in hans rapport, vilket betyder att tidningarna vill ha betalt för hans lilla berättelse. Här får du den gratis.

Karlskronabördige Peter Öjerskog åkte med thailändska dödsbåten två timmar innan den kapsejsade och sjönk i söndags.

Peter åkte passagerarbåten kl. 15.30 från ön Koh Larn och hem till Pattaya. Detta för att hans flicksällskap började jobba kl. 18.

Troligtvis var det samma båt som kapsejsade två timmar senare, eftersom den åker fram och tillbaka varje timme. Sex döda är bekräftade och 12 saknas fortfarande.

– Jag blev chockad när nyheten nådde mig först dagen efter. Thailand vill tona ner turistolyckor.

Peter Öjerskog har varit på endagsturer till Koh Larn (Korallön), en landmil utanför Pattaya, tre gånger förut på grund av det kristallklara vattnet och vita korallstränderna.

– Jag har känt mig trygg på båtarna eftersom det är 30 grader varmt i vattnet och vimlar av andra båtar. Men trots anslagen om att alla ska bära flytväst så är det absolut ingen som gör det.

– Blir det Koh Larn igen så är det flytväst på som gäller för mig. Eller som en av mina nyskrivna låtar heter: Varje Paradis Har Sin Orm.”