Landstingsdirektör gjorde pudel inför styrelsen

Landstingsdirektör Peter Lilja har helt riktigt fått utstå en del kritik för sin bristfälliga utredning om den framtida sjukvården i Blekinge. Utan att ange kostnader för de olika alternativen kom han fram till att det skulle bli för kostsamt att bygga ett nytt sjukhus. Därmed gick han emot Ronny Petterssons utredning som kommit till rakt motsatta resultatet.

I dag när Lilja framträdde inför landstingsstyrelsen gjorde han en pudel och erkände att utredningen inte är komplett!

Lennarth Förberg, moderat twittrade och noterade att så var fallet. Då är frågan när utredningen ska göras om? Snarast får jag hoppas.

Strax innan twittermeddelandet från Förberg lät det dramatiskt när centerns Petronella Petersson skrev:

” Jag blev avbruten av ordföranden ( Kalle Sandström  min anmärkning) när jag ifrågasatte politikers förmåga att fatta bästa beslut. Man vill hålla sig god med sin valkrets=födkrok.”

Min omedelbara fråga: avbröts hon på grund av osaklighet? Svar på den frågan har ännu inte kommit.

Under tiden som dessa två ganska dramatiska inlägg kom direkt från sammanträdet med landstingsstyrelsen hade ordföranden Kalle Sandström och politiske chefredaktören Hans Bûlow en debatt via Twitter om Bulow sov eller inte sov på en bild som Sandström publicerat. Bûlow svarade indignerat:

” Kalle Sandström- Oavsiktligt eller avsiktligt en nidbild av hur jag jobbar. Jag tänker inför landstingsstyrelsens möte på måndagen. Sover ej.”

Det är spännande med landsstingsstyrelsens sammanträden. Jag har ofta undrat vad det är politikerna knappar in på sina smarta ”paddor” eller telefoner under sina sammanträden. Nu vet jag.

PS.

Kalle Sandström gjorde i sin egenskap av ordförande rätt när han valde att sluta twittra under styrelsemötet och inrikta sig på ledaruppgiften. Men nu i kväll kommenterar han bl.a. Petronella Peterssons kritik mot att han avbröt henne i debattinlägget. Han skriver:

” Anledningen till att jag bröt dig är att denna gång var du lite väl långt från dagordningen”:

Petronella svarar:

” Det tycker inte jag Kalle. Ett spretande Blekinge kommer aldrig framåt”.

Petronella återkommer strax efter:

” Kalle – vi pratade om framtidens sjukvård. Att bestämma sig för renovera de två lasaretten utan kalkyl osar politisk ”smidighet”.