På drift med Franz Feldmanis

DSC02899 DSC02896

Foto eller konst?

Så funderade fotograf Franz Feldmanis när han i lördags på vernissagen berättade om sin utställning på Kulturcentrum i Ronneby. En utställning som vi har väntat länge på. Han fick frågan för fem år sedan. Ansåg då att han ville vänta.

Varför inte fotokonst? Som fotograf är han ung i yrket. Köpte sin  första systemkamera i slutet av 90-talet och därefter har vägen varit spikrak och lyckosam. 2008 blev han utnämnd till årets fotograf då han också vann fototävlingen Grand Prix i Kamera & Bild.

Obs. Det är dottern som uppvaktar.

Sin första fotoutställning producerade han 2003 – ”Rock this joint” i vilken han beskrev rockabillykulturen. En kultur och livsstil som han låter blomma ut för fullt i dom ögonblick han låtit frysa för framtiden. Att han har valt svartvitt är ingen tillfällighet.

Ett årtal till. 2011 tilldelades han Region Blekinges kulturstipendium. Med sin utställning på Kulturcentrum lockar han en ung och medelålders publik. Så var det också på vernissagen, vilket är i högsta grad bra för den kulturella återväxten.