Det händer för mycket i Ronneby

I flera kommuner råder det rena sommartorkan medan det i en kommun som Ronneby blir arrangörskrockar nästan hela tiden. Inte minst naturligtvis sommartid.

Men i Ronneby inleddes krockandet redan tidigt i våras. Jag tror säkert att du kommer ihåg när folkpartisten Roger Gardell fann anledning att t.o.m. begära en debatt i fullmäktige om en allvarlig arrangörskrock.

Den gången var det naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby som hade den dåliga stilen (obs. satir) att släppa ut kossorna samma lördag som affärerna i Ronneby centrum skulle ha förlängt öppethållande. Kosläppet skulle avfolka centrumhandeln, ansåg Gardell och sa med allvarsam min – ”detta får bara inte upprepas!”

Naturligtvis hade tjänstemannen och arrangörssamordnaren Magnus Abrahamsson inte lyssnat på den debatten utan det bar sig inte bättre än att allsången i Gnistan krockade med allsången på torget i Ronneby centrum. Krockarna mellan dessa två arrangemang fortsatte, men utan kommunal ersättning.

Naturligtvis blev det ett fasligt hallå igen. Abrahamsson ville väl och tog snabbt på sig spenderbyxorna och betalade Gnistans dragplåster Ewa Roos.

Den krocken debatterades inte i fullmäktige. Det var semester.

Däremot får tjänsteman Abrahamsson en sällsynt offentlig smäll på fingrarna i dag och det i form av ett fördömande av självaste kommunalrådet, Roger Fredriksson, moderat som anser att Abrahamsson överskred sina befogenheter. Se dagens rubrik i Sydöstran nedan.

Erkänner 2

Så i dag krockade det igen. Hobydagen (Bräkne-Hoby) arrangerades i Hoby Ekbacke och Kallingedagen arrangerades på gräsmattan utanför kyrkan i Kallinge. Bl.a. sålde man den speciella Kallingebakelsen. Dessutom, som om inte detta räckte som krock, har Blekingepärlor i dag genomfört sitt arrangemang.

I mitt svåra val tänkte jag naturligtvis tankar om arrangörssamordnaren Magnus Abrahamsson och jag tänkte på Roger Gardell. Hallå, var håller ni hus? Hur ska jag nu göra? Detta måste debatteras i fullmäktige, eller…

Ni två måste förstå att ni kräver väl mycket av oss stackars kommuninvånare som ska välja bland allt det goda. Vad göra? Jo, jag valde att åka upp till kära Sänksjön och delta i Skogsvandrarnas nostalgidag som arrangeras varje år. Den hade ni inte heller tagit hänsyn till. Vi grillade och sålde korv och kaffe. Kan vi nu få ersättning för detta av Ronneby kommun? Jag menar, det var ju en allvarlig krock.

Hur ska detta egentligen sluta? Det händer för mycket i Ronneby.