Blir den debatten verkligen av?

Socialdemokraterna tuffade till sig ordentligt när de för några dagar sedan påstod:

” Vi tänker sänka C”.

Taktiken går ut på att torpedera Centerpartiet som länge har balanserat på fyraprocentsspärren. Löfven räknar med att en allians med endast tre borgerliga partier har svårt att sitta kvar vid makten. Socialdemokraterna ska inför valet utveckla sitt program för hur hela Sverige ska leva.

En av Blekinges centerpartister, Tim Svanberg som därmed kan bli torpederad innan han ens har hunnit starta valrörelsen, har ilsknat till och nu utmanar han länets tre socialdemokrater i riksdagen – Kerstin Haglö, Peter Jeppsson och Suzanne Svensson.

Nu vill han möta dem i en debatt om landsbygden. Hans inbjudan inleds så här:

”Via media har jag fått reda på att ni Socialdemokrater utsett oss i Centerpartiet till huvudmotståndare i valrörelsen och att ert mål är att sänka oss. Istället för att sänka Centerpartiet hade man ju kunnat önska att ni lagt fokus på att utveckla en politik för att sänka exempelvis arbetslösheten på landsbygden. Jag välkomnar att ni utsett oss i Centerpartiet till era huvudmotståndare och antar naturligtvis utmaningen. Därför utmanar jag era riksdagsledamöter på debatt om hur vi förstärker landsbygdens förutsättningar. Nu har ni chansen att visa att ert prat om landsbygd inte bara är tomma PR-ord utan att ni verkligen bryr er om att skapa tillväxt i hela landet.”

Kommer denna debatt någonsin att bli av? Jag tror det inte. Jag är beredd att satsa en skattad enkrona på att det kommer att stanna vid en inbjudan. Blir glad om jag har fel. Debatten borde locka en hel rad landsbygdsbyggare. Varför inte förlägga den till Bräkne-Hoby?