Ronneby räddar länets musik

Medan Karlskrona och dess politiska ledning fortfarande funderar på ett svar till kulturgruppen ( se brev i tidigare blogg nedan) som vill rädda Musik i Blekinge är man i Ronneby redan klara med ett besked.

Det kom i dagens Sydöstran där Kultur- och Fritidsnämndens ordförande, Nils Ingmar Thorell, fp ger ett snabbt och klart besked till kulturgruppen:

– Vi är beredda att hjälpa till. Vi har lämpliga lokaler, flera stycken, säger Thorell som  redan har fört samtal med 2:e vice ordföranden, Håkan Robertsson, s och kommunalrådet Roger Fredriksson, m.

Vad jag förstår uppfyller de lokaler som Ronneby lockar med alla de kriterier som har ställts upp. Bl.a. inredda kontorslokaler, centralt nära järnväg och bussförbindelser för tillresande. Inga grannar som kan bli störda, möjlighet att ha utomhuskonserter och plats för liten scen.

Bra arbetat Ronneby. I november är Musik i Blekinge husvilla. Det behöver de inte vara.