Karlskronas turistchef tvingas agera

Sommarens uppmärksammade problem för husbilsägare att parkera i Karlskrona med bl.a. p-böter och hot om sådana som resultat har nu tvingat turistchefen att agera. Han kommer att i höst kalla till ett möte för att klara ut problematiken.

Det berättar i dag p-kämpen i Karlskrona, Peter Öjerskog:

– Karlskronas turistchef Terje Pedersen kallar till möte i höst om hur husbilar ska bemötas i världsarvsstaden.

– Bakgrunden är förstås att gatuchef Karl-Johan Svärd jagar bort turistande husbilar genom att sätta upp ogiltiga skyltar om nattligt parkeringsförbud, exempelvis runt Bryggareberget. Detta håller på att ge en av Sveriges soligaste städer (3:a)  dåligt rykte som turiststad.

Det var Peter Öjerskog som upptäckte de ogiltiga skyltarna med nattligt p-förbud runt Bryggareberget under sin motionspromenad. Han skrev en insändare där BLT plockade upp nyheten. Sedan dess har debatten gått het.

– Ännu värre är det i och med att de små skyltarna runt Bryggareberget är ogiltiga, de saknar lagstöd. Detta beroende på att de är tilläggsskyltar utan huvudskylt, och därmed utan rättslig grund.

– Det säljs numera fler husbilar än husvagnar. Det är en köpstark grupp som har råd med husbilar för 0,5-1,5 miljoner kronor. Husbilsägarna är ofta äldre/pensionärer som kör under hela sommarhalvåret. Rena turismguldet för Karlskrona! En växande köpstark målgrupp som örlogsstaden måste attrahera genom att ordna fler ställplatser med havsutsikt och ta betalt för det, istället för att jaga bort husbilarna

 P-val.nu har målet att rädda Karlskrona genom att samla in 5000 namn för en kommunal folkomröstning för avgiftsfri parkering med p-skiva i Karlskrona i samband med valet september 2014.

–  Det dimper ständigt ner brev med namnunderskrifter i min brevlåda, där folk printat ut namnlistor från hemsidan, avslutar Peter Öjerskog.