Ronnebyhus väljer låglöneprofil

I fyra år har Ronnebyhus vd, Sven-Olof Klasson arbetat för att få en marknadsmässig lön. Han har förhandlat med styrelsen i fyra år (!) men hela tiden fått nej. Nu har han, trött av allt förhandlande, sagt upp sig. Han slutar till våren.

Det berättade Sydöstran för några veckor sedan och nu när BLT-redaktionen trodde att den artikeln var glömd slog man i dag till med samma uppgifter.

Sven-Olof har varit vd för Ronnebyhus sedan 2006 och har under dessa sju år ägnat större delen av tiden till att försöka höja sin lön.

Frågor infinner sig  – vad har han i övrigt hunnit med att uträtta på jobbet?  Hur har hans motivation varit? Varför har han stått ut så länge som fyra år? Att inte få samma löneutveckling som övriga tjänstemän i företaget, trots att det står så i kontraktet, måste väl betyda att styrelsen har varit missnöjd med vad han har uträttat.

Att Ronny Pettersson, ordförande i Ronnebyhus och vänsterpartist, vill fortsätta leva upp till gamla tiders lönesättningar inom Ronneby kommun är knappast någon överraskning. Aningen mer överraskande är det dock att även övriga i styrelsen har givit ordföranden hjälp på vägen att trötta ut ännu en duglig tjänsteman som  nu alltså ger upp och flyttar från kommunen.

För det är väl knappast vd:ns lön som har varit orsak till att Ronnebyhus har rivit så många hus? Där har Sven-Olof Klasson enbart haft att utföra styrelsens beslut.

Intressant blir det nu att se vad efterföljaren på stolen får i lön? Jag menar, alliansen har nu höjt ribban ordentligt när 70.000 kronorsvallen har passerats med 2.000 kronor när ny vd i Ronneby kommun intar tjänstestolen. Flera löneförhandlingar är att vänta.