STOPPA-FLYTTEN-ARTISTER

Kampen för att stoppa flytten av Musik i Blekinges verksamhet från Kungsplan på Trossö till kontorslokaler på Gräsvik fortsätter.

Bl.a.  har revisorerna fått i uppdrag att studera beslutsgången av ärendet som tycks sakna relevanta beslutsunderlag och dessutom arbetar nu kulturarbetare från Blekinges alla hörn för att få till en högst ovanlig demonstration. En heldag fylld av musik och naturligtvis information om de tokigheter som hittills radats upp.

Det är förre chefen för Musik i Blekinge, Olle Lind som nu har fått länets alla tillskyndare av ”ett stopp av flytten” att arbeta för en musikdag. Uppropet kan du ta del av nedan och bakom det unika uppropet står bl.a. Olle Lind och Pia Dauhn, ordförande i Kulturföreningen Stjärnstoff. Är du intresserad att stödja kampen kan du hjälpa till att skaffa fram artister.

Musik

”Vi söker folk från Blekinges alla hörn till stöd för Musik i Blekinges personal! Vidarebefordra gärna detta till berörda och hör av Dig/Er för eventuell medverkan. Särskilt ungdomar och ungdomsband vill vi nå ut till.”
Med vänlig hälsning
Pia Dauhn, ordförande i Stjärnstoff. dauhn@spray.se  Tel. 0738-537535

Stödkonserter för MiB.

Region Blekinges regiondirektör vill att MiB ska flytta ifrån sina lokaler, som är perfekta med liten scen, replokal och verkstad för reparationer av PA-utrustning, till Gräsvik där endast kontorslandskap finns för 100 medarbetare hos Region Blekinge. Regiondirektören har inte förstått hur MiBs verksamhet fungerar. Hon tror att det endast är administratörer hos MiB.

Mib menar att man då tappar kontakten med framförallt ungdomsverksamheten. F.n. är de nuvarande lokalerna ett nav för bl.a. den verksamheten.

För att bygga om för MiBs behov på Gräsvik skulle det kosta minst 4 miljoner med ljudisolering mm.

Märkliga turer i frågan om beslutet har förekommit. Se Sune Jönsson insändare.

Regionrådet Mattisson vill inte debattera saken med företrädare för musiklivet, trots många inbjudningar, vilket är en vanlig strategi hos politiker. Därför är det meningen att hela affären ska uppmärksammas med hjälp av länets musiker.

Tanken är att olika musikgrupper och orkestrar ska medverka i Karlskrona under dagen den 31/8 som stöd för MiB. Vi försöker att vara i olika utom- och inomhuslokaler med musik hela dagen med början kl 10 00.

Kan Ni fundera om Ni kan medverka med resp. ensemble eller som stöd och hjälp under dagen.

Olle

 

Ett svar på ”STOPPA-FLYTTEN-ARTISTER

  1. Märkligt att politiker låter sig bli verktyg för att minska BTHs hyreskostnader.
    Det handlar inte om den fri kulturen utan om det manipulerade politikerstyrda etablissemangets nepotism.

Kommentarer är stängda.